023 - 531 54 02

Sisal Tapijt

Sisal is de bladnerf van de sisalplant, groeiend in lange rijen op plantages in Tanzania en vooral Mexico. De lange, harde bladeren worden regelmatig afgehakt en in speciale kneusmachines geplet en gewalst. Daaruit komen dan de bladnerven tevoorschijn, die de sisalvezel vormen. Deze vezels worden tot weefgaren gesponnen en vervolgens verwerkt tot tapijt.

Onze collectie Sisal tapijt is dusdanig samengesteld dat u in onze showroom in Haarlem eigenlijk het hele spectrum aan soorten en kleuren in een goed overzicht kunt bekijken.

Sisal tapijt is een natuurproduct. Het wordt gemaakt van vezels van de Agave plant, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Een natuurlijk materiaal dus dat biologisch afbreekbaar is. De structuur van dit materiaal is als touw waardoor het een stoere en natuurlijke uitstraling heeft.

Sisal tapijt is verkrijgbaar in diverse weefpatronen en uiteenlopende -met name natuurlijke- kleuren. Het sisaltapijt is ruw en sterk.
Een nadeel van sisal kan zijn dat het niet goed tegen vocht kan. Knoei je water/vocht op het sisaltapijt, dan dien je dat direct te drogen (bijvoorbeeld droog föhnen).

Sisal vloerkleden op maat en mooi afgewerkt met een band. 

In Haarlem en in de regio zijn wij al jaren voorstander van het gebruik van natuurlijke producten waaronder Sisal. Dat kunt u goed terugzien in de samenstelling van onze gehele tapijt assortiment.

 

In onze showroom in Haarlem hebben wij een zeer uitgebreid assortiment Sisal tapijt.

Voor informatie en advies hebben wij altijd tijd.

 

sisal  

sisal-tapijt-haarlem 

 

contact

  • Dubo Tapijt
  • Gedempte Oude Gracht 100
  • 2011 GW Haarlem
  • 023 - 531 54 02

openingstijden

 

Maandag gesloten  
Dinsdag gesloten  
Woensdag gesloten  
Donderdag 12:00 18:00
Vrijdag 12:00 18:00
Zaterdag 12:00 17:00
Zondag gesloten